Hvad gør man ved tandlægeskræk?

Jeg ved godt at jeg har været lidt stille på bloggen her i den sidste tid – og det er der en god grund til. Jeg har haft rygende travlt på arbejdet. Det har vi altid i månederne op til sommerferien. Der er simpelthen så meget, der skal ordnes, inden vi med god samvittighed alle sammen kan tage på sommerferie. Arbejdet er dog ikke det eneste, der har fyldt meget i hverdagen. Det samme har Sofia og hendes tandlægeskræk.

Sofia er bange for tandlæger

Sofia knækkede for et par uger siden en tand på legepladsen. Og hun har været ked af det lige siden. Ikke fordi hun som sådan er ked af at have knækket en tand, men fordi det betyder at hun skal en tur forbi tandlægen. Og tandlægen er noget, hun absolut ikke kan lide! Hun har haft tandlægeskræk i lang tid. Desværre fordi hun havde en ubehagelig oplevelse med noget smertestillende, der ikke virkede optimalt og hun derfor måtte bide smerten i sig. Det har derfor været et helvede at skulle slæbe hende med til tandlægen lige siden. Hun er jo bange for at skulle bide smerten i sig igen. Men man kan jo ikke bare lade være med at gå til tandlægen. Det bliver problemet jo ikke ligefrem bedre af.

Jagten går ind på den rigtige tandlæge

Jeg snakkede med Sofia om tandlægen og fortalte hende at det var nødvendigt at hun fik ordnet sin tand. Hun gik heldigvis med til at tage afsted, dog kun hvis vi fandt en ny tandlæge. Jeg begyndte med det samme at researche tandlæger, der er gode til børn med tandlægeskræk, og jeg fandt også hurtigt én – endda relativt tæt på, hvor vi bor. Vi fik meget hurtigt en tid, og hele behandlingen gik smertefrit for både Sofia og mig selv. Tandlægen var så god til at tage hensyn til Sofias behov, og sørgede hele tiden for, at Sofia ikke kunne mærke noget. Sofia fik endda høretelefoner på, så hun heller ikke kunne høre noget. Det var bare en gennemgående god oplevelse. Det er virkelig en tandlæge, der kan anbefales. Det er også bare sådan en lettelse for mig, fordi nu tror jeg at vi slipper for de mange skænderier næste gang, Sofia skal til tandlægen. Jeg krydser fingre i hvert fald!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *