Svamp i skoven

Julen handler om… at give slip

Det er efterhånden et par dage siden, det var jul og nytår. Og med to små børn i huset har vi endnu engang haft et år med fuld musik på konfekt, julekalender og et gaveræs i højeste gear.

Men når brokkeriet over de mange mennesker i Salling, dagens to julekalender afsnit (ja, børnene insisterede på at få genudsendelsen med!) og mandens konstante nippen til havregrynskuglerne, der skulle holde helt til jul, var lagt bag sig, så var julen fantastisk.

For os var afbrækket fra arbejde og tiden i selskab med børnene nemlig en kærkommen mulighed for at tanke energi og nyde hinandens nærvær. Og årsskiftet kommer altid som en kær mulighed for at reflektere over det forgangne år og stille mål til det nye.

For vores lille familie har det handlet om at finde plads og tid til hinanden i et til tider hektisk program. Vi valgte derfor også at bruge julen hos Sebastians forældre, der fik lov til at stå for alt maden i år, så vi bare kunne nyde at traske rundt i skoven tæt på os og bruge tiden sammen. For mig var det en stor ting, da jeg aldrig har det godt med at slippe kontrollen! Men en gang skulle jo være den første, og ved I hvad? Sjældent har vores lille familie haft tid til at mærke en sådan varme i blandt os som ved denne jul. Og det på trods af det bidende vintervejr 😉

Derfor bliver det også vores fælles nytårsforsæt: At stresse ned, finde mere tid til hinanden og turde overlade ting som f.eks. julemaden til andre. For ved I hvad, alle jer mødre, der har ligeså svært ved at give slip? Det hele skal nok gå, når familien bare er sammen.

P.S. Beklager billedet, men der var ikke meget jul over skoven 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *