Så kan julen bare komme an

Julen – en tid, hvor man spiser æbleskiver og drikker gløgg. En tid, hvor man bare hygger sig med familien. En tid, hvor man glemmer mørket, fordi lyskæder og juledekorationer lyser mørket op. Men det er også en tid, hvor mange mennesker stresser rundt for at nå det hele. Man skal købe ind til julemaden – og ikke mindst lave den. Man skal købe julegaver til ALLE. Og nå ja, så skal man også lige på arbejde, hente og bringe børn og huske resten af hverdagen i det hele taget.

Vi vil ikke stresse i år

I år har vi valgt at vi ikke vil stresse her op til jul. Vi er heldigvis færdige med vores julegaveindkøb. Næsten i hvert fald. Vi klarede det meste til Black Friday, selvom der var utroligt travlt i alle butikker. Og resten bestilte vi på nettet i weekenden, så de sidste par gaver er allerede undervejs med posten og skal bare pakkes ind, når de kommer frem. Vi er desuden så heldige, at vi er blevet inviteret til juleaften ved farmor og farfar, og vi skal derfor heller ikke tænke på at købe ind til julemaden – men vi skal nok bage et par småkager her og der alligevel!

Jeg vil nyde julen

I år vil jeg bare nyde julen i stedet for at stresse igennem den, som jeg synes vi plejer at gøre. Vi har normalt slet ikke tid til at nyde julen, fordi vi hele tiden skal et eller andet. Et besøg hos svigerfamilien eller min egen familie, besøg ved nogle fælles venner, julemarkeder, julebagning og så videre. Det er jo ikke fordi, at det ikke er sjovt eller hyggeligt, men når al tiden er planlagt ned til mindste detalje, synes jeg ikke, at der er tid til sådan rigtig at slappe af og lave hvad man har lyst til. Det vil jeg i år. I år vil jeg ligge på sofaen en hel dag med en god serie eller film. Jeg vil ud og lege med børnene i sneen (som forhåbentlig kommer til jul i år). Og jeg vil bruge flere dage på at pynte hele huset op til jul. Jeg vil nyde juletiden – uden at stresse over det ene og det andet! Så nu kan julen bare komme an!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *