Blåt køkken

Nyt år, ny stil

Et nyt år har meldt sin ankomst, og det har første gør-det-selv projekt også!

Efter at have gået og følt mig lidt træt af køkkenet, besluttede jeg mig for, der skulle sættes mere knald på farverne. Hvorfor? Fordi køkkenet handler om at have det sjovt. Om at eksperimentere med lækker, sund mad og nyde at mikse festlige retter sammen til de små rødder og den store, sultne Sebastian. Jeg fandt et billede på nettet til inspiration (det du ser herover), og så var det i gang.

Uden nærmere introduktion giver jeg jer: Projekt køkkenlåger!

Køkkenlåger i friske farver

Spørgsmålet lød: Kan man selv male køkkenlågerne eller skal der en professionel til at sprøjtemale dem?

Heldigvis havde min gamle ven Bo, der ejer en farvebutik i Middelfart, og blandt andet lever af sprøjtemaling af køkkenlåger, det helt rette svar: Ja og ja.

Lettere forvirret måtte jeg have Bo til at uddybe svaret. Han fortalte, at man sagtens selv kunne lakere sine køkkenlåger, men at man skulle forberede sig på at det tager tid, og at der skal bruges værktøj og specielle farveprodukter.

At gøre det selv fra start til slut, var – og her citerer jeg: ”noget, der ville give mælkesyre i armene”, da der først skal spartles, slibes og grundes, hvorefter der igen skal spartles, grundes og så færdigmales.

Med udsigten til at købe mig fattig i spartel, grunder, maling og værktøj, lavede jeg en aftale med Bo. Den gik ud på, at jeg selv skulle slibe og grunde lågerne, og så aflevere dem og få dem lakeret i hans forretning. Spartel var ikke nødvendig, da standen stadig var god.

Sådan forløb det

Jeg har 8 køkkenlåger. Alle var lige til at skrue af hængslerne og tage ned (bemærk jeg fravalgte at få malet hængslerne).

Hernæst skruede jeg grebet af. Jeg har fundet nye greb i en retro butik, som i stedet skal monteres.

Jeg tog alle låger med ud under garagehalvtaget og startede slibearbejdet. Av min arm! Bo havde ret i joken om mælkesyre! Havde det ikke været for lidt 80’er liste på Spotify, havde jeg ikke klaret det! Det tog sammenlagt 7-8 timer fordelt over 2 dage, før jeg var tilfreds.

Herefter fik lågerne med en grunder og tørrede så inde i det varme bryggers.

Jeg startede bilen et par dage efter og satte kurs mod Middelfart og Bo – og så fik lågerne liv!

Bo var et prisbevidst valg, hvor kvaliteten også er i top. Med den dybe blå farve på lågerne, var det blot en køretur tilbage til Århus samt løftet om en steak middag, før jeg fik Sebastian til at hænge lågerne på plads.

Resultatet: Et super lækkert køkken, der ser nyt ud og har flotte blå farver. Det er ikke decideret diskofest i farvevalget, men jeg har aldrig været så tilfreds med mit køkken før. Helt sikkert et projekt, jeg kan anbefale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *